28 april 2020

7 Positieve affirmaties voor het slapengaan

Affirmaties voor het slapen opnoemen helpt om sneller in slaap te vallen, maar is ook de perfecte manier om je dag succesvol af te sluiten. Wat zijn affirmaties en welke voorbeelden kun je zoal opnoemen? Dat lees je verder in deze blog! 

Wat zijn affirmaties?

Affirmaties zijn zinnen of teksten die je overtuigingen bevestigen of weerleggen. Ze zijn gebaseerd op het principe dat je enkel ziet en hoort wat je gelooft. Door een affirmatie dagelijks uit te spreken ga je gedachten kunnen sturen om je nieuwe krachtige overtuigingen eigen te maken. Veel mensen gebruiken ze al op dagelijkse basis zonder zich hier bewust van te zijn. Helaas zijn dit vaak negatieve affirmaties, zoals “dat kan ik toch niet” of “daar ben ik niet goed in”. Maar je kan ook gebruik maken van positieve affirmaties. Met positieve affirmaties kun je met behulp van positieve zinnen je mindset veranderen en je doelen bereiken.

Om positieve affirmaties zo effectief mogelijk te maken is het belangrijk dat je de affirmaties hardop uitspreekt met gevoel en enthousiasme. Daarnaast moet je affirmatie niet direct een te grote stap zijn, je moet het zelf kunnen geloven. Wanneer je krap bij kas zit en je zegt “ik ben miljonair” dan is dit een te grote stap. Richt je op iets dat je wel zou kunnen geloven zoals “ik ben in staat X aantal euro meer te verdienen per maand”. Richt je affirmatie op de volgende stap in je ontwikkeling.

Voorbeelden van positieve affirmaties

Wanneer je met je bedrijf bezig bent kun je ook gebruik maken van positieve affirmaties om je mindset de goede kant op te sturen en jezelf te ondersteunen in je bedrijfsvoering. De onderstaande affirmaties kunnen je helpen om tot rust te komen en in jezelf en je bedrijf te geloven voor het slapen gaan.

 • Ik sta elke dag vol passie op
  Kom alvast in een positieve mindset voor de volgende dag.
 • Ik geniet van het proces richting mijn doel
  Herinner jezelf eraan dat alles wat er gebeurt met een doel gebeurt. Alle stappen samen zorgen ervoor dat je het uiteindelijke doel zal bereiken. Staar je niet blind op het doel en vergeet niet om van de reis te genieten.
 • Ik investeer mijn geld wijs en succesvol
  Weet voordat je gaat slapen dat de keuzes die je hebt gemaakt goed zijn geweest. Je hebt je geld niet voor niets uitgegeven. Je hebt investeringen gedaan die je verder zullen brengen.
 • Ik ben trots op wat ik heb bereikt
  Denk niet alleen aan alles dat je nog wilt bereiken, maar sta ook eens stil bij wat je al hebt bereikt.
 • Ik heb gedaan wat nodig en mogelijk was binnen mijn menselijke capaciteiten
  Ook wanneer je een andere route hebt moeten nemen om je doelen te kunnen bereiken of hebt moeten bijsturen, is het belangrijk trots te zijn op je inspanningen. Het is goed zo, de dag is voorbij.
 • Ik bereik mijn doelen
  Geloof in jezelf en weet dat je je doelen kunt bereiken.
 • Ik mag rijk zijn
  Geef jezelf de toestemming om financieel succesvol te zijn.

Richtlijnen voor het bedenken van positieve affirmaties

Het is ook een optie om zelf affirmaties te bedenken. Als je wilt dat deze een maximaal positief effect hebben is het belangrijk dat je je aan de onderstaande richtlijnen houdt.

 • Gebruik positieve woorden
  Je onderbewustzijn kent vooral beelden, emoties en geluiden. Het herkent geen woorden, daarom kan het alleen woorden begrijpen waar een beeld, emotie of geluid aan gekoppeld zit. ‘Geen, niet, nooit’ en gelijke woorden worden niet door het bewustzijn begrepen. Een zin als ‘ik heb nooit meer geldzorgen’ ziet het onderbewustzijn als ‘ik…geldzorgen’
 • Doe alsof het werkelijkheid is
  Schrijf alsof het NU al werkelijkheid is. Benadruk wat de gewenste situatie is in de tegenwoordige tijd. Plaats wat je wilt bereiken dus niet in de toekomst, want dan benadruk je wat je nu niet hebt.
 • Gebruik je eigen worden
  Gebruik je eigen woorden, zodat het ook voelt alsof je ze zelf uitspreek. Op die manier voelt het natuurlijk en eigen.

  Ga zelf aan de slag met het creëren van positieve en rijke affirmaties 

  Ga direct aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling en volg mijn gratis webinar ‘Persoonlijk Leiderschap’. Schrijf je nu in en krijg als bonus na afloop van de webinar een één-op-één coaching call met Yasmin Dewilde. 

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.