22 januari 2019

Jij bent in staat jezelf opnieuw uit te vinden

Dagelijks delen mijn cliënten de meest absurde, ongelofelijke en kwetsbare details uit hun professionele en persoonlijke leven. In deze editie wil ik echter de boeg omgooien. Ik vertel jullie graag mijn verhaal, van hoe ik van niets naar alles ben gegaan. Hoe ik van financieel aan de grond naar de zaakvoerster van een prachtig bedrijf ben gegaan op zeer korte tijd.

*artikel verschenen op 16/01/19 in Het Nieuwsblad & DE GENTENAAR

‟"When the student is ready, the teacher will appear."”

Eind 2016 diende ik mijn ontslag in. Ik had net één jaar bij mijn huidige werkgever gewerkt, en voelde dat dit niet de richting was dat ik professioneel in verder wilde.

Ik besliste om twee weken na mijn ontslag met de rugzak naar de luchthaven te trekken, ter plaatse een vlucht te boeken naar een nog ongekende bestemming en voor onbepaalde tijd op zoek te gaan naar mezelf en wat ik wenste te doen met mijn leven.

Op zoek naar mezelf in Spanje

Ik kwam terecht in Zuid-Spanje en trok met een huurwagen de natuur in. Ik sliep in die wagen en leefde van dag tot dag. Zoals Jezus in de woestijn hoopte ik op inzichten en antwoorden op wie ik was en wat mijn missie in het leven is. Het werd echter een meedogenloze confrontatie met mezelf. De enigste ontsnapping die ik had aan de vele voorbijrazende vragen, was slapen. Heel veel slapen.

Tijd nemen om het niet weten

Teruggekomen in België begon ik aan een jaar niet-werken, reizen, boeken rond persoonlijke ontwikkeling lezen, en cursussen zelfontplooiing volgen. In dit jaar passeerden alle emoties de revue. Verdriet, boosheid, schaamte, twijfel, angst, verwondering, dankbaarheid, en geluk.

Ik nam een jaar de tijd om mezelf te vinden, te weten wie ik was en welke impact ik wou maken in mijn leven en op de wereld. Het was een jaar met ups-and-downs, maar het was wat ik nodig had om mezelf opnieuw uit te vinden.

Een nieuw jaar, een nieuw begin

Na een jaar zoeken, was het spaargeld op, kwam ik rond met een leefloon, en waren mijn dagen doelloos geworden. Wel had ik tot het inzicht gekomen dat ik via coaching en zelfontwikkeling mezelf verder wilde verbeteren en deze kennis ook delen met anderen. Maar… hoe?

Jezelf opnieuw uitvinden

Het was tijd om woorden in daden om te zetten… het was tijd voor ACTIE !

Ik geloof sterk in de leuze ‘When the student is ready, the teacher will appear.’ Ik kwam in contact met mijn toekomstige business coach Ilse die haar ervaring deelde over hoe je een bedrijf begint, en jouw missie de wereld in brengt.

Ik modelleerde wat ik zag, en liet oude gewoonten en overtuigingen die mij niet meer dienden los. Zo was ik gaandeweg in staat om een prachtig bedrijf uit te bouwen dat mijn missie de wereld in draagt. De missie van WeAreLions is om zoveel mogelijk ambitieuze en krachtige mensen te helpen losbreken uit hun denkbeeldige (gouden) kooi, en hun innerlijke leeuw op de wereld los te laten. Ik geloof heilig dat alle wijsheid en kracht in je zit om je leven fantastisch te maken, maar door onszelf en de maatschappij gecreëerde angsten, we dit niet (meer) zien.

Verwacht enkel het beste van jezelf

Met het nieuwe jaar wil ik jou aanmoedigen om jezelf opnieuw uit te vinden. Want het is enkel wanneer we onszelf durven in vraag stellen, dat er mogelijkheid is tot transformatie en groei. We leven allemaal vanuit de identiteit van wie we dénken te zijn. Echter is dit niet een vaststaand feit. Er staat nergens in steen geschreven wie je bent en niet bent.

Om bepaalde aspecten in je leven te transformeren (een betere gezondheid, betere relaties, een nieuwe carrière,..) moet jìjzelf transformeren. Dat begint bij hoe je jezelf ziet. Maak een lijst van wat je wilt bereiken in 2019, en sta dan even stil bij wie jìj moet zijn om dit te verwezenlijken.

Loop een marathon

Stel je wenst dit jaar een marathon te lopen. Wat is daarvoor nodig? ‘Vroeg opstaan om een paar keer in de week te trainen.’ Wie moet ik daarvoor zijn? ‘Iemand met een duidelijke visie die geconnecteerd is met de waarom van dit doel. Ik weet namelijk door de marathon uit te lopen, ik aan mezelf en mijn gezin bewijs dat ik een persoon van mijn woord ben.’

 

Zit je zelf ook met uitdagingen en voel je dat je nog niet het maximale uit jezelf of je leven haalt?

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.