5 maart 2019

Jouw gedachten creëren jouw realiteit

Dagelijks delen mijn cliënten de meest absurde, ongelofelijke en kwetsbare details uit hun professionele en persoonlijke leven. Ik wil jou graag meenemen in deze bijzondere wereld van persoonlijke coaching en transformatie. In deze editie vertel ik je het waargebeurde verhaal van Sara die controle kreeg over haar angsten en twijfels om een eigen zaak op te starten.

*artikel verschenen op 11/02/19 in Het Nieuwsblad (bijlage Gofifty Gazette)

‟Wanneer belemmerende overtuigingen je in jouw comfortzone houden”

Vorig jaar had ik voor het eerst contact met Sara (schuilnaam). Deze dame werkte reeds jaren in loondienst. Ze voelde echter dat ze al een hele tijd ter plaatse aan het trappelen was om haar droom in realiteit om te zetten. Een eigen zaak opstarten.

 

Vicieuze cirkel van angst

Toen ik Sara de eerste keer aan de lijn had vertelde ze in geuren en kleuren over haar ondernemersdroom. Maar tegelijk hoorde ik dat angst en twijfel haar parten speelden.

Telkens wanneer ze dacht aan een carrièreswitch, blokkeerde ze en schoof ze haar ambities aan de kant. Tijdens ons gesprek besefte ze dat als ze een andere toekomst voor zichzelf wilde, ze het anders moest aanpakken.

 

Ben ik wel goed genoeg?

Sara en ik keken naar de belemmerende overtuigingen en gedachten die haar tot nu toe in de cirkel hielden. Ze werd zich bewust van gedachten zoals ‘als ik mijn baan opzeg komt het financieel niet goed’, ‘ik droom te groot’ en ‘ben ik wel goed genoeg?’. Wat Sara niet wist is dat deze opvattingen haar in haar gouden kooi hielden.

 

‟Vanuit onze gedachten nemen we de wereld rond ons waar. Onze denkbeelden creëren altijd de mogelijkheden die we wel of juist niet zien. Ofwel zie je problemen, ofwel zie je opportuniteiten. In het geval van Sara, zag zij enkel mogelijke obstakels en problemen. - Yasmin Dewilde ”

Het komt altijd goed

In onze gesprekken kreeg Sara een spiegel voorgehouden in welke levensdomeinen angst was doorgesijpeld. Dit waren relaties, werk, financiën, gezondheid, en andere levensdomeinen. Door niet weg te lopen van de angst maar hem van naderbij te bekijken en te ontleden, zag ze in dat ze eigenlijk geen angst hoefde te hebben. De kans dat ze bijvoorbeeld écht financieel te kort zou hebben was bijzonder klein. Als mens heb je overlevingsmechanisme in je dat er steeds voor zal zorgen dat je creëert wat je nodig hebt.

Krachtige mindset creëren

Eens we haar belemmerende denkwijzen in kaart hadden kon het bewuste proces beginnen van krachtige overtuigingen in de plaats te stellen van oude. Ze incorporeerde gedachten zoals ‘als iemand het kan, kan ik het wel’, ‘uiteindelijk komt alles goed, en als het nog niet goed is, is het nog niet het einde’ en ‘niets is toeval dus ook niet het feit dat ik nu aan mezelf werk en daarvoor stappen neem’. Sara blaakte van zelfvertrouwen, rust en energie. Ze was klaar voor het volgende hoofdstuk in haar leven.

 

Starten van je eigen zaak

Sara’s nieuwe denkpatronen vormden de basis voor haar nieuw carrièrepad. Ze zag in dat zij in staat was om haar eigen realiteit en leven te creëren zoals ze dat zelf wilt.

Angst hoefde geen hoofdrolspeler meer in haar leven te zijn. Zij was baas. Dat begon met tijd nemen om een businessplan op te stellen en investeringen te zoeken voor de opstart van haar nieuwe zaak in online fashion retail. Ik ben trots om mee te delen dat Sara nu bouwt aan een prachtig bedrijf.

 

Yasmin Dewilde is zaakvoerster en coach bij WeAreLions. In Going on fifty Gazette neemt ze jou mee in de bijzondere wereld van persoonlijke coaching en transformatie.

 

Zit je zelf ook met uitdagingen en voel je dat je nog niet het maximale uit jezelf of je leven haalt?

 

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.