3 juli 2020

Waar sta je nu en waar wil je naartoe?

Begin met het schetsen van jouw huidige situatie want wat je meet en weet, kan je ook transformeren. Dit doe je aan de hand van een simpele oefening: het levenswiel (the wheel of life). Het levenswiel is een handige tool waarmee je verschillende domeinen van jouw leven onder de loep neemt. Je levensdomeinen worden onderverdeeld in acht categorieën: gezondheid, vrienden en familie, liefde, carrière/werk/missie, financiën, persoonlijke groei, vrije tijd en jouw fysieke omgeving.

Je brengt je huidige situatie (punt A) in kaart door een tevredenheidsscore van 0 tot 10 te geven aan elk levensdomein. Hoe tevreden ben jij op elk van deze gebieden? Dit is erg persoonlijk. Bijvoorbeeld; Voor één persoon staat zijn persoonlijk vermogen op 500k en vindt hij dat ondermaats en voor iemand anders zou dit een 10 op 10 zijn. Voor één persoon is zijn familie 1x per maand zien helemaal prima en een 8, terwijl voor een ander zou dat een lage 2 zijn in tevredenheid. Kijk dus wat voor jou van toepassing is.

Vervolgens ga je elk stuk taart inkleuren. Als de taart mooi rond is, dan is er sprake van evenwicht of balans. In de praktijk is de cirkel bijna nooit mooi rond en krijgen bepaalde domeinen een lagere score. 

Waar sta je nu en waar wil je naartoe

Tenslotte ga je inzoomen op het domein met de hoogste en laagste score. Wat maakt dat het ene domein zo hoog scoort? En hoe kan je die werkbaarheid meenemen naar het domein met de lage score? Welke beslissingen en acties dien je te nemen om meer energie en focus te brengen naar het domein met de laagste score? 

Ga aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling!

Creëer een visie waar je op elk domein naartoe wilt, zodanig dat je stappen kan nemen elke dag om datgene te bereiken en manifesteren dat je wenst. Where focus goes, energy flows. Schrijf je dan nu in voor de gratis webinar ‘Persoonlijk Leiderschap’. Wens je daarna verder aan de slag te gaan met jouw persoonlijke proces? Dan kan je na afloop in conversatie gaan met één van onze coaches.

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.