31 juli 2020

Waarom coaching cruciaal is voor een leidinggevende

Leidinggeven binnen een bedrijf is vaak geen gemakkelijke taak. En al helemaal niet wanneer het gaat om een groot bedrijf met veel medewerkers, een bedrijf met veel jongeren of een organisatie waar het erg hectisch is op de werkvloer. Een leidinggevende staat in deze situaties vaak onder druk.

Hij of zij moet veel beslissingen nemen en dat vaak in een erg korte tijd. Er wordt dan ook van deze leidinggevenden verwacht dat ze dan ook direct de juiste beslissingen nemen. Daarnaast moet de leidinggevende niet alleen de beslissing nemen, maar er ook voor zorgen dat deze beslissing tot stand komt. De werkwijze zal moeten worden bepaald en het personeel zal vervolgens in de juiste richting gestuurd moeten worden. Daarna zal de leidinggevende de werkzaamheden moeten observeren en aanpassen waar nodig, zodat het allemaal in goede banen wordt geleid. Er zijn dus veel bedrijfsprocessen afhankelijk van de beslissingen die de leidinggevende neemt.

Als leidinggevende is het dus cruciaal dat je de juiste mindset hebt om deze beslissingen snel en adequaat te maken.

Coachen van de leidinggevende

Het maken van de beslissingen en het in goede banen leiden van de werkzaamheden zijn geen taken die vanzelfsprekend zijn. Om ervoor te zorgen dat leidinggevenden in staat zijn om deze beslissingen op de juiste wijze kunnen nemen is het verstandig om deze leidinggevenden te coachen.

Een goede coach weet namelijk hoe bedrijven in elkaar zitten. Ze weten vaak wat een goede mindset is die nodig is om de juiste beslissingen te nemen. Ze weten vaak ook hoe het personeel gestuurd moet worden om op de beste mogelijke manier te gaan functioneren. Daarnaast is niet elk bedrijf hetzelfde. De coach zal daarom rekening houden met hoe het bedrijf werkt en een op maat gemaakte coachings wijze hanteren.

Ten slotte is het ook erg belangrijk om de leidinggevende zo te coachen dat het bedrijf een juiste werksfeer heeft. Een goede werksfeer is ontzettend belangrijk, maar lang niet altijd vanzelfsprekend. De leidinggevende is vaak degene die veel invloed heeft op de werksfeer. Een goede werksfeer is een constant proces waar dagelijks aan gewerkt moet worden. Is de werksfeer niet goed binnen het bedrijf, dan zal dit leiden tot slechter functionerend personeel en tot slechtere eindresultaten. Wanneer je de leidinggevende dus op de juiste manier coacht, zal dit in de toekomst zijn vruchten afwerpen door de successen die geboekt worden binnen het bedrijf.

Start direct met persoonlijk leiderschap

In onze gratis webinar over persoonlijk leiderschap leer je alle essentials over goed leiderschap. Je wordt meegenomen in de werking van het reptielenbrein en hoe je deze de baas kan worden en daardoor beter presteert als leider. Na afloop van deze webinar heb je de mogelijkheid om een een op een coaching call in te plannen met één van onze coaches.

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.