25 juni 2019

Waarom reizen bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling

Persoonlijke ontwikkeling geeft diepere betekenis aan je leven en zorgt voor energie en plezier. Het zorgt ervoor dat je effectiever wordt in je dromen en doelstellingen behalen, en meer plezier in je werk- en privéleven ervaart. De groei die je met persoonlijke ontwikkeling ervaart zorgt ook voor andere positieve veranderingen. Je gaat je bijvoorbeeld krachtiger voelen en gezonder leven, wat weer een positief en inspirerend effect op anderen heeft. Kortom persoonlijke ontwikkeling is eigenlijk onmisbaar in je leven. In deze blog leg ik je uit hoe een reis bijdraagt aan jouw persoonlijke ontwikkeling.

Een reis is geen vakantie

Om te beginnen: een reis is NIET hetzelfde als een vakantie. Het maakt niet uit of je kort of lang, ver of dichtbij gaat. Waar vakantie draait om comfort en genieten, draait een reis om uit je comfortzone stappen (en ook een beetje genieten natuurlijk). Je comfortzone omvat alle ervaringen waar je je bij op je gemak voelt. Alles wat daarbuiten valt is spannend, vervelend of ongemakkelijk. Wanneer je iets nieuws wilt leren of jezelf echt wilt ontwikkelen zul je toch uit je oude vertrouwde comfortzone moeten stappen en je moeten overgeven aan het ongemakkelijke gevoel. Magic happens outside your comfortzone. Daar is reizen dé oplossing voor.

Wat reizen je bijbrengt

Reizen is onderweg zijn, op weg zijn naar een uiterlijke én innerlijke bestemming. Het is activiteiten ondernemen en nieuwe dingen ontdekken. Maar reizen is ook stilstaan en de tijd nemen om te reflecteren. Reizen geeft je de ruimte om buiten de gebaande paden te treden, weg van de massa te zijn en ondergedompeld te worden in de ervaringen die een andere bestemming biedt.

Je leert jezelf nog beter kennen door te ontdekken welke zaken buiten jouw comfortzone liggen. Bij welke activiteiten en ideëen voel jij je ongemakkelijk en hoe komt dat? Iedereen heeft in meer of mindere mate beperkende gedachten die je tegenhouden om je volle potentieel te benutten. Overtuigingen uit een verleden die je al lang niet meer dienen, maar waar je nog wel aan vasthoudt: ‘Dat kan ik niet’, ‘Wie ben ik om…’, of ‘Ik weet niet hoe..’ Meestal ben je je daar niet eens van bewust, simpelweg omdat die gedachten al zo lang bij je zijn en je ermee identificeert.

Actie ondernemen

Door te reizen wordt je gedwongen om uit je dagelijkse sleur van verplichtingen te stappen en actie te ondernemen. Je neemt het heft in eigen hand en kiest ervoor om buiten je comfortzone te stappen en aan jezelf te werken.

Tijdens de exclusieve coachingsreis van WeAreLions ga je grensverleggende mentale en fysieke uitdagingen aan. Nieuwe uitzichten geven je nieuwe inzichten, kracht, inspiratie en energie. Tijdens de coachingsreis gaan we een stap verder dan alleen het leren herkennen van je beperkende gedachten, maar leren we je ook hoe je je ervan kunt bevrijden. De opgedane kennis en ervaring worden verankerd, zodat ze een onlosmakelijk deel vormen van je identiteit, werk, privé activiteiten en verdere leven. Ben jij klaar voor the next level? Download dan vrijblijvend het reisvoorstel of meld je direct aan voor de reis!

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.