3 juli 2020

Welke woorden gebruiken of mijden succesvolle mensen?

Wie succesvol wil zijn moet geloven in zijn eigen kunnen en laten. Een positieve blik is een must have, zodat je een grotere kans hebt om succesvol te zijn. De woorden die je kiest zeggen veel over je instelling en kunnen ervoor zorgen dat je je snel afsluit voor nieuwe ideeën en mogelijkheden of er juist open en nieuwsgierig in opgaat. Met de juiste mindset en woordkeuze kan je veel meer mogelijkheden zien om succesvol te zijn. Welke woorden gebruiken of mijden succesvolle mensen? Dat lees je in dit artikel!

Onmogelijk

Bijna niets is onmogelijk! Wanneer je close minded bent en je niet kan verplaatsen in iemand anders zijn visie, zal je dit snel roepen. Maar probeer eerst eens goed na te denken voordat je dit roept. Ga na wat er wel mogelijk is en antwoord dan ook met “ik zal kijken wat er mogelijk is”. Ga vervolgens ook daadwerkelijk kijken naar de opties, maak van de uitspraak dus geen criminele belofte. Benader de uitdaging van verschillende kanten en ga brainstormen met je team of zelfs je klant.

Als

Door het woordje ‘als’ te gebruiken geef je je woorden geen kracht bij. Je gelooft eigenlijk niet dat het je gaat lukken om je doelen te vervullen. Bij het woord ‘wanneer’ geef je aan dat iets ook daadwerkelijk gaat gebeuren. Je gelooft zelf dat je je doelen gaat bereiken en zet je woorden hiermee kracht bij. Dus in plaats van “als ik mijn diploma heb ga ik…doen” kan je beter zeggen “wanneer ik mijn diploma heb ga ik…doen”. 

Misschien/proberen

De woorden misschien en proberen zijn beide de start van het falen. Er is geen marathonloper die aan de marathon begint, omdat hij het misschien gaat halen of omdat hij het gaat proberen. Er zijn ook geen raketten op de maan geland omdat we dat maar even gingen proberen in de hoop dat de raket het misschien ging halen. Je kan iets niet misschien wel en je gaat niet iets proberen, maar je kan ze en je gaat ze doen. Vaak gaan mensen deze woorden gebruiken om zichzelf in te dekken tegen mogelijke falen. Het reptielen brein wilt er namelijk nooit slecht uitzien of oncomfortabel zijn. Weet, er bestaat geen falen, enkel leren van de bal mis te slaan en correcties maken.

Ik denk

Wie succesvol is, denkt niet, maar weet en gelooft in zichzelf. Mensen willen overtuigd worden van jouw kunnen en product. Dus als jij ‘denkt’ dat je de beste grasmaaier op de markt hebt zal je mensen niet overtuigen. Maar als je overtuigd bent, gelooft en weet dat jouw grasmaaier de beste is, dan kan dit wel. Ook al twijfel je nog soms aan jezelf of je kunnen, maak een beslissing dat jij er alles aan doet en blijft doen om de beste te zijn in wat je doet of wie je bent.

Probleem

Wie het nieuws opzet ziet en hoort dat er overal ter wereld ‘problemen’ zijn. Wij geloven niet in problemen maar uitdagingen of vraagstukken. Wanneer je spreekt van problemen focust jouw brein op de moeilijkheden in plaats van de opportuniteiten. Daarom spreken wij altijd over uitdagingen, avonturen, puzzels etc..

Meer succes met de juiste woorden?

Schrijf je dan nu in voor de gratis webinar ‘Persoonlijk Leiderschap’. Wens je daarna verder aan de slag te gaan met jouw persoonlijke proces? Dan kan je na afloop in conversatie gaan met één van onze coaches.

BE PART OF THE PRIDE

Ontvang coachingtips van Yasmin

Ontvang als eerste inspirerende verhalen en handige tips rechtstreeks in je mailbox!

Kies alle manieren waarop je wilt horen van WeAreLions:

Je kunt je op elk moment afmelden door te klikken op de link in de voettekst van onze e-mails. Bekijk ons privacybeleid.

We gebruiken MailChimp als ons marketingplatform. Door hierboven te klikken om je te abonneren, erken je dat je informatie wordt overgebracht naar MailChimp voor verwerking. Lees de privacypraktijken van MailChimp.